Thema Gruffalo

Van 14 oktober tot 25 oktober werkten we rond het prentenboek: ‘De Gruffalo’.
Op maandag stonden er allemaal voetafdrukken in de klas. Het was heel donker en er zat een monster op onze kast. Al snel wisten we dat het de Gruffalo was.  
  
In het verhaal is er een muis die alle dieren bang maakt die hem willen opeten. Hij vertelt van een Gruffalo die oranje ogen, paarse stekels, een zwarte tong, eeltige knieën en een gifgroene wrat heeft. De muis denkt dat het dier niet echt bestaat tot hij hem tegenkomt, maar de muis is zo slim dat hij ook de Gruffalo kan foppen. 
In de klas hebben we de grot van de Gruffalo en ook konden we met vingerpopjes van de uil, vos, slang en de Gruffalo zelf spelen in onze zandtafel die omgetoverd is tot bos. We knutselden een voetafdruk met verf en zand, leerden een liedje van de Gruffalo en keken welke dieren er in het bos leven. 

We gingen op leerwandeling op ons domein en zochten allerlei herfstspulletjes. Met deze kastanjes, eikels en blaadjes gaan we wegen. Wat is zwaar en wat is licht?
Verder kleefden we stukjes blaadjes op de vos en maakten zijn staart uit bladeren. We hebben geleerd om met een robotmuis te werken en we maakten een schaduwtheater met de dieren in het verhaal. Hierbij moesten we prenten voor een lamp houden en kregen we mooie schaduwen.
Ook maakten we een klankverhaal, waarbij de kinderen het geluid van de dieren van het bos nabootsten. We wogen allerlei herfstmaterialen met onze weegschaal en keken welke emmer zwaar en welke licht was. 

Op vrijdag keken we samen met de 3de kleuterklas naar de films: ‘De Gruffalo’ en ‘Het kind van de Gruffalo”. 




































Samen met de derde kleuterklas gingen we op leerwandeling naar het bos. 






















Geen opmerkingen:

Een reactie posten