thema monsters


Van 4 november tot 22 november 2019 werkten we rond het thema: ‘Monsters’
Op maandag vonden we een monstertoverboek. Daarin werd uitgelegd dat er verschillende soorten monsters bestaan. Er bestaan onder het bed-monsters, ver weg in het bos-monsters, riviermonsters, …
Er bestaan grote en kleine monster, dikke en harige monsters, enge en lieve monsters, … Sommige monsters kunnen zelf toveren. Toen we naar de klas wouden gaan, merkten we op dat onze klasdeur betoverd was. We probeerden van alles om onze deur terug open te krijgen. Eerst zeiden we een gekke toverspreuk, terwijl we met onze poep moesten draaien naar de deur. Dat werkte jammer genoeg niet. Daarna probeerden we een monster toverdrank te maken, maar ook dat mislukte. Als laatste zochten we de magische sleutel. Die werkte gelukkig wel. Toen we binnen kwamen in de klas zagen we plots allerlei monsters. Deze leefden nu even in onze klas.
Verder konden we in de poppenhoek in de grot van het monster spelen, een monsterpak aandoen en monstersoep maken. Ingrediënten voor de monstersoep waren te koop in onze winkel. Ook konden de kinderen met monsters in het kasteel spelen. Monsters tellen met ons telkastje en allerlei spelletjes spelen.
We leerden de kleuren van de monsters kennen en ook hun uiterlijke kenmerken zoals, horens, antennes, veel of weinig ogen, harig, een staart, …
Tijdens het hoekenwerk knutselden we een scheurmonster, leerden we een monster tekenen bij juf Hilde, leerden een vierhoekig monster tekenen met Krullenbol en de schaduwen van de monsters herkennen.
Dat was weer een heel tof thema.
























































Geen opmerkingen:

Een reactie posten